Ideaal

Het ideaal van Dykhoeve is een landbouwsysteem dat volledig samenwerkt met de natuur. Een systeem dat voedsel van hoge kwaliteit levert en economisch perspectief biedt voor de toekomst.

Wij willen een bedrijf waar op een duurzame en natuurlijke manier voedsel wordt geproduceerd in een functioneel ecosysteem zonder afvalstromen en waar volledige openheid naar de consument wordt gegeven. Een landbouwbedrijf dat door samenwerking met scholen en gemeente de voedselproductie weer dichter bij de mensen brengt, dit alles in een ontwerp dat een verfraaiing is voor de omgeving.

Uiteindelijk is de gedachte achter deze bedrijfsopzet mede ontstaan doordat uit onderzoek steeds duidelijker blijkt dat de huidige gangbare landbouw geen toekomst biedt voor de voedselvoorziening op lange termijn. Bodemuitputting, dieren onder slechte leefomstandigheden en insecten die het moeilijk hebben: tekenen dat er iets moet gebeuren.

Het resultaat dat wij neerzetten: lekkere en verantwoorde producten, waarbij duurzaamheid en diervriendelijkheid onze prioriteit is.